Zaterdagmiddagconcert

17 juni, 16:00 uur

Mariëlle Rijkaart

Mariëlle Rijkaart begon op negenjarige leeftijd met cellospelen. Na haar middelbare schooltijd startte ze haar conservatoriumopleiding bij Fred Pot aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij vervolgde haar studie bij Herre-Jan Stegenga en Ad van Dongen aan het Rotterdams Conservatorium.  In juni 2010 behaalde zij haar mastertitel. Daarnaast volgde zij masterclasses bij Godfried Hoogeveen, Harro Ruijsenaars en Patrick Demenga.

​Als freelance celliste heeft Mariëlle een drukke agenda. Zij speelt bij Sinfonia Rotterdam in de vaste bezetting. Ook is zij als continuo celliste verbonden aan de Laurens Cantorij. Daarnaast is zij vaste remplaçant bij het Doelen Ensemble, het Nedpho en een aantal begeleidingsorkesten. In 2013 richtte zij samen met Annemieke Boot en Marina Meerson het Onyx (piano) trio op.

http://onyxtrio.nl

​In Gouda heeft Mariëlle een bloeiende lespraktijk aan huis. Daarnaast geeft zij les op de afdeling Educatie van het Rotterdams Conservatorium. Ook zet zij zich in voor klassieke muziek in Gouda, door concerten te organiseren met Stichting Léman. http://stichtingleman.nl


 

Sinds 2011 bespeelt Mariëlle een cello gebouwd door Jaap Bolink, die haar ter beschikking wordt gesteld door het Nederlands Muziekinstrumenten Fonds.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

alle concerten & evenementen