Dit concert heeft al plaatsgevonden.

Zaterdagmiddagconcert

17 juni, 16:00 uur

Mariëlle Rijkaart en Mark Lippe

Cellist Mariëlle Rijkaart en pianist Mark Lippe hebben een boeiend programma samengesteld met een grote plaats voor moderne muziek uit het Verenigd Koninkrijk en America.

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Sonate, Op. 5/2 (cello en piano)

Philip Glass (*1937)
Orbit (cello solo)

Frank Bridge (1879-1941)
4 pièces (cello en piano)

  • Berceuse
  • Serenade
  • Elégie
  • Cradle song

Fred Hersch (*1955)
Tango Bittersweet (cello en piano)

Mariëlle Rijkaart begon op negenjarige leeftijd met cellospelen. Na haar middelbare schooltijd startte ze haar conservatoriumopleiding bij Fred Pot aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij vervolgde haar studie bij Herre-Jan Stegenga en Ad van Dongen aan het Rotterdams Conservatorium.  In juni 2010 behaalde zij haar mastertitel. Daarnaast volgde zij masterclasses bij Godfried Hoogeveen, Harro Ruijsenaars en Patrick Demenga.
Als freelance celliste heeft Mariëlle een drukke agenda. Zij speelt bij Sinfonia Rotterdam in de vaste bezetting. Ook is zij als continuo celliste verbonden aan de Laurens Cantorij. Daarnaast is zij vaste remplaçant bij het Doelen Ensemble, het Nedpho en een aantal begeleidingsorkesten. In 2013 richtte zij samen met Annemieke Boot en Marina Meerson het Onyx (piano) trio op.
In Gouda heeft Mariëlle een bloeiende lespraktijk aan huis. Daarnaast geeft zij les op de afdeling Educatie van het Rotterdams Conservatorium. Ook zet zij zich in voor klassieke muziek in Gouda, door concerten te organiseren met Stichting Léman.  http://stichtingleman.nl
Sinds 2011 bespeelt Mariëlle een cello gebouwd door Jaap Bolink, die haar ter beschikking wordt gesteld door het Nederlands Muziekinstrumenten Fonds.

Mark Lippe studeerde onder andere orgel, kerkmuziek, koor- en orkestdirectie aan de conservatoria te Amsterdam en Rotterdam waarna hij zijn mastertitels behaalde aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast volgde hij diverse masterclasses. Momenteel is Mark werkzaam als dirigent bij Haarlems Bachensemble, Goudsch Kamerkoor en het Coornhert Orkest.  Hij doceert aan het Utrechts Conservatorium en is cantor-organist in de Oud-Katholieke Kerk te Gouda. Sinds 1 juli 2019 is hij ook in dienst als cantor-organist titularis in de Oud-Katholieke Kathedraal St. Gertrudis te Utrecht.
Daarnaast is Mark actief als kamermusicus oa als pianist bij Stichting Léman. Mark liet zich coachen door Bart van de Roer en studeerde piano bij Henry Kelder.
Mark Lippe is verder werkzaam als componist en arrangeur. Samen met Johan Verheij is hij oprichter van Virley Productions. Onder deze vlag maken beiden muzikale producties variërend van singles tot muziektheater en film.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

alle concerten & evenementen