Dit concert heeft al plaatsgevonden.

Lunchconcert

20 juli, 12:00 uur

Michelle van Malsen en Elsemieke Markwat-Bolle

Michelle van Malsen, piano en Elsemieke Markwat-Bolle, fluit

Charles-Marie Widor (1844-1937)
Suite op. 34

  1. Moderato
  2. Allegro Vivace

III. Romance

Albert Franz Doppler (1821-1883)
Fantaisie pastorale Hongroise op. 26

Carl Reinecke (1824-1910)
Ballade op. 288

 

Michelle van Malsen is een Nederlands-Filippijnse collaborative pianist en pianodocente, die zich specialiseerde in het begeleiden van zangers. Daarnaast schrijft en ontwikkelt ze ook performances rondom Lied en muziektheater. Michelle staat bekend om haar Franse klank, die werd geprezen door Frans liedspecialist Daniel Fueter tijdens een masterclass.

“ik dacht oprecht dat je Frans was, je klinkt en speelt als een Française, je hebt de verkeerde nationaliteit!”

Dit compliment wekte Michelle’s interesse om zich meer te gaan verdiepen in het spelen van Frans repertoire, wat zij nu al een aantal jaar met veel plezier en succes doet. Frans Mélodie is een van haar grote passies, en samen met sopraan Hanna van Rooijen vormt zij Duo Divergente, dat Franse lied recitals verzorgt met een twist.Op 1 Juni ging hun debuut voorstelling in de Toonzaal in Den Bosch in premiere, La Dame d’André. Het concept werd geschreven door Michelle, met muziek van Poulenc en Fran van Lyssebettens.

Michelle is repetitor voor vele zangers en instrumentalisten, en wordt dikwijls gevraagd om een concert te begeleiden, repetities te leiden of mee te werken aan operavoorstellingen. Ze begeleidde liedrecitals in o.a. Het Internationale Liedfestival Zeist, Tivoli Vredenburg, Muziekgebouw Eindhoven. Op dit moment focused Michelle zich op solo piano en vocaal repertoire uit de 20e en 21e eeuw. Het repertoire dat zij speelt is een mix van romantisch, 20e eeuwse en contemporary repertoire.
Michelle verkiest onbekendere componisten boven de standaard werken, om zo het publiek kennis te laten maken met prachtige muziek die niet vaak wordt gespeeld.

Michelle studeerde in 2022 als Master of Music in Collaborative Piano. Haar specialiteit is Lied begeleiding en Muziektheater. Ze studeerde bij Jelena Bazova, Martien Maas en Rixt van der Kooij. Michelle was daarnaast ook een van de studenten aan de Savonlinna Music Academy in Finland bij Hartmut Holl en Daniel Fueter.

 

Elsemieke Bolle, geboren in 1996 in het mooie Kapelle-Biezelinge, begon op 8-jarige leeftijd met blokfluitlessen bij muziekvereniging Ons Genoegen Kapelle. Al snel werd de blokfluit ingeruild voor de dwarsfluit en begon ze met het volgen van dwarsfluitlessen via de muziekvereniging bij Marijke Verbeeck. Na twee jaar werden de lessen overgenomen door de Zeeuwse Muziekschool en kreeg ze les van Wendy Bellens. In de jaren die volgden heeft Elsemieke meegedaan aan verschillende concoursen van de KNFM en daarbij ook meerdere 1e prijzen behaald en is ze twee keer geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap van de KNFM en de VNM. Bij het NK in 2012 wist ze de 2e plaatst te behalen. Ook heeft ze een keer meegedaan aan het Prinses Cristina Concours. Masterclasses die ze heeft gevolgd waren onder andere van Paul Edmund-Davies, Aldo Baerten, Wilbert Hazelzet en Emily Beynon. In 2013 en 2014 heeft ze meegespeeld bij enkele concerten van Martin Mans en Flip Markwat.
In 2015 is Elsemieke begonnen met de opleiding Dwarsfluit Klassiek aan het Conservatorium te Tilburg(FHK) en heeft ze in het eerste jaar les gehad van Edith van Dyck en heeft ze nu les van Leon Berendse.  Ze speelt in verschillende ensembles, muziekgroepen, en zingt en fluit mee bij jongerenkoor Elsafan o.l.v. Flip Markwat waarvan in maart 2017 een cd is uitgekomen waarop Elsemieke ook twee solonummers heeft uitgebracht o.l.v. Flip Markwat op piano. Wilt u een cd bestellen, mail dan naar jongerenkoor.elsafan@gmail.com . Ook speelt Elsemieke geregeld mee bij interkerkelijk koor Rejoice Zuidland, ook o.l.v. Flip Markwat. In april 2018 heeft ze ook bij Rejoice mee mogen werken aan een cd-opname.
Iedere eerste zaterdagavond van de maand is ze te horen als vrijwilliger in de muziekgroep bij stichting Jijdaar! Goes; deze stichting organiseert Christelijke jongerenavonden. De muziekgroep van deze avonden vormt samen de band ‘Hey you!’ waar Elsemieke in meespeelt.

 

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

alle concerten & evenementen