Dit evenement heeft al plaatsgevonden.

Zaterdagmiddagconcert

19 november 2022

Zemtsov Altvioolkwartet

Het Zemtsov Altvioolkwartet werd in 2010 opgericht door vier leden van een bijzondere altvioolfamilie-vader, moeder, dochter en oom Zemtsov. Alle vier hebben bij zelfde leraar gestudeerd aan het Conservatorium Maastricht – de grote russische altvioolvirtuoso Michael Kugel. Iedereen ontwikkelt een brilliante professionele carriere – Mikhail is docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Utrechts Conservatorium, Julia doceert aan de conservatoria van Rotterdam, Arnhem/Zwolle en Maastricht en Alexander – aan het Conservatorium van Lausanne in Zwitserland en Hochschule van Keulen, Duitsland; Dana heeft een internationale carriere als soliste, heeft een exclusief contract met Channel Classics Records. Vanaf 2017 vervangt de zoon van oom Alexander – Daniil – zijn vader in het kwartet. Daniil studeert op dit moment aan het Conservatorium Maastricht, evenals met Michael Kugel. Het debuut van het kwartet vond plaats tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival 2010.

Het kwartet heeft tientallen concerten gespeeld in Nederland, Duitsland, Belgie, Spanje, Estland en Italië en organiseert twee keer per jaar een eigen Zemtsov Viola Masterclass. Het kwartet heeft meerdere keer opgetreden op de radio (Radio 4, Klara, “Klassika Radio”, Estland, Radio Baleares Spanje) en televisie (Vrije Geluiden, NED1). In 2014 is Debuut CD van het Kwartet verschenen op de label “NAVIS” en het werdt uitgebreid geprezen in onder andere tijdschrift “Luister”.

In 2016 heeft het Kwartet een bewerking van Harold in Italie van H. Berlioz uitgevoerd met het Nationaalorkest van Estland o.l.v. Leif Segerstam. In november 2018 heeft het kwartet bij het International Viola Congress in Rotterdam opgetreden, waarbij, behalve eigen repertoire, werden de winnende composities van het Altviool Kwartet Compositie Concours uitgevoerd.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

alle concerten & evenementen