SINT-JAN IN EEN SPROOKJESACHTIGE SFEER

Vanwege de lockdown zijn wij gesloten.

Adres:

Achter de Kerk 2
(ingang onder de toren)
2801 JW Gouda
tel. 0182-512 684

}

Openingstijden:

maandag tot en met zaterdag
van 10:00 tot 16:15 uur
de kassa sluit om 16:00 uur
.

Tickets:

Koop hier je tickets voor een
bezoek aan de Goudse Sint-Jan
.
.

Online nieuwjaarsconcert 2022
Verzoekprogramma met cd-presentatie

Dit concert zal via een livestream te volgen zijn

Op zaterdag 8 januari om 20:00 uur geeft stadsorganist Gerben Budding zijn traditionele nieuwjaarsconcert met verzoekprogramma in de Goudse Sint-Jan. Verzoeken kunnen worden gemaild naar curator_muziek@sintjan.com

Tijdens dit concert presenteert Gerben Budding ook een nieuwe dubbel-cd. Op het nieuwe album voert hij samen met Ensemble Piacevole, Ars Musica Meisjeskoor en sopraansolisten Marjon van der Linden en Nanette Mans het derde deel van het Clavier-Übung van J.S. Bach uit. Klik hier voor meer info.

Kijk mee op Zaterdag 8 januari, 20:00 uur

Gerben Budding is kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Gerben is internationaal actief als concertorganist en werkt daarbij graag samen met vocalisten en instrumentalisten.
Hij is dirigent van een aantal oratoriumkoren, een symfonieorkest en Vocaal Ensemble Piacevole.
Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met als hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie (met onderscheiding).
Hij won prijzen op diverse internationale orgelconcoursen en maakte verschillende cd’s.

Kijk en luister mee

Sint-Jan, onderdeel van

Luister naar het verhaal van de Goudse Glazen

Omdat veel mensen niet konden lezen, werd gebruik gemaakt van beeldtaal. De hond, symbool van trouw, figureert zodoende in wel twintig ramen. Maar wat doet die beer aan de voeten van de koning?

Wandel met de audiotour in uw eigen tempo langs de gebrandschilderde ramen terwijl het verhaal van de Goudse Glazen wordt verteld. Voor kinderen is een speciale audiotour beschikbaar.

Goudse Glazen te koop

In de museumwinkel vindt u behalve boeken over de Sint-Jan, ook een ruime keus aan cd’s, kaarten en gadgets. Er zijn zelfs glas-in-lood ‘reproducties’ van de Goudse Glazen verkrijgbaar.

Bent u alleen op zoek naar een origineel en typisch Gouds cadeau? De museumwinkel is ook te bezoeken zonder een entreebewijs voor de Sint-Jan te hoeven kopen.

De Goudse Sint-Jan staat in de TripAdvisor top 10 van best gewaardeerde toeristische attracties van Nederland.

lees de beoordelingen uit de TripAdvisor-community