Matthäus Passion

7 april, 11:30 uur

In 2023 zal voor het eerst de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach op Goede Vrijdag klinken in het koor van de Goudse Sint-Jan. Barokorkest Cappella Maria Barbara, Collegium Sint-Jan en een solistenteam van het hoogste niveau onder leiding van dirigent Gerben Budding staan garant voor een hoogwaardige uitvoering in de mooiste ambiance die maar denkbaar is. Omgeven door de Goudse Glazen kunt u genieten van Bachs grote Passie.

 

Dirigent Gerben Budding over de uitvoering: ‘Het koorgedeelte van de Goudse Sint-Jan is zowel visueel als klankmatig een ideale omgeving voor een uitvoering van Bachs meesterwerk. Het is mogelijk om, net zoals destijds in de Thomaskirche te Leipzig, een ruimtelijke opstelling te maken, waarbij de sopraan in ripieno-partij klinkt vanaf de kant van het koorhek, terwijl de rest van het ensemble op het hoogkoor staat.’

 

Met medewerking van
Koor Collegium Sint-Jan
Orkest Cappella Maria Barbara
Soprano in ripieno Kampen Boys Choir
Bernard Loonen, Evangelist
Bram Trouwborst, Christus
Sopraan Nanette Mans
Alt Anne-Marieke Evers
Tenor Falco van Loon
Bas Bas van Kuilenburg
Gerben Budding, dirigent

Lezing over de Matthäus Passion door Gerben Budding
Gerben Budding is de stadsorganist van Gouda en hoofdorganist van de Sint-Jan en kenner van de Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach.
In deze lezing legt hij op boeiende en aanstekelijke wijze dit werk uit en laat hij horen hoe Bach tekst en muziek laat spreken. Tevens zult u op deze avond enkele fragmenten uit de Matthäus Passion live horen.
Maandag 27 maart om 20:00 uur in De Veste Gouda. Meer informatie via https://www.devestegouda.nl/goudader/lezingen-goudader-2022-2023/

alle concerten en evenementen