Uw evenement in de Sint-Jan

UW EVENEMENT WORDT EEN BELEVING

ONVERGETELIJK

Een vergadering, huwelijk, congres of diner: de Sint-Jan ontvangt uw gasten in stijl op de meest indrukwekkende eventlocatie van Nederland.

 

5 TOT 1500 GASTEN

De Sint-Jan is in verschillende ruimtes verdeeld, waardoor wij zowel kleine als ook grote gezelschappen kunnen ontvangen.

 

TOT IN DE PUNTJES GEREGELD

Alles van catering tot licht en geluid in één hand: samen met onze partners regelen wij het graag voor u!

Ruimtes

HET SCHIP

Het Schip biedt plaats aan 1000 gasten in het 19e eeuwse amfitheater. Aangevuld met stoelen in de Zuiderbeuk ontstaat een opstelling met wel 1500 zitplaatsen: uniek in de Goudse regio!

 

HET KOOR

In het intieme Koor kunnen 300 gasten plaatsnemen in theateropstelling of 170 gasten aan dinertafels. De messing vloer -met vloerverwarming!- en de historische gebrandschilderde ramen, zorgen voor een hele warme en bijzondere sfeer.

Sinds de laatste restauratie is het mogelijk om de koorbanken weg te rijden en de Kooromgang bij het Koor te betrekken: hierdoor ontstaat een verrassende ruimte waar 700 gasten in theater- en ruim 400 in dineropstelling kunnen zitten, met zicht op het vaste podium. Vanwege de uitstekende akoestiek is deze opstelling ideaal voor concerten!

 

DE OMGANG

Rond het Schip en het Koor bevinden zich grote open ruimtes, zoals de Noordbeuk en het Transept, die zich uitstekend lenen als foyer of expositieruimte.

 

DE ZALEN

De Van der Vormkapel en de Moreau-zaal zijn bij uitstek geschikt voor kleinere groepen van 30 tot 80 gasten, terwijl De Consistorie en Kerkvoogdenkamer historische vergaderlocaties op niveau zijn voor gezelschappen tot 12 personen. Vanzelfsprekend kunt u gebruik maken van wifi, audiovisuele apparatuur en staat onze gastvrije catering voor u klaar!

CONGRES

GEWELDIGE AMBIANCE

De Sint-Jan leent zich vanwege ambiance en ruimte indeling bij uitstek voor een congres of symposium.

 

MIDDEN IN DE RANDSTAD

Het mooie en historische Gouda, centraal gelegen in de randstad, is zowel per auto als met openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

 

NIEUWSTE TECHNIEKEN

De nieuwste audiovisuele techniek is onzichtbaar in het monument aanwezig, terwijl onze ervaren partners volledig op elkaar zijn ingespeeld.

HUWELIJK

HET LANGSTE MIDDENPAD

De binnenkomst van de bruid is het hoogtepunt van een bruiloft: in de langste kerk van Nederland is het middenpad naar het ‘altaar’ maar liefst 111 meter lang!

 

 

EIGEN VOORGANGER

De kerkelijke huwelijksinzegening is een aangelegenheid van de Protestantse Kerk Gouda en kan worden aangevraagd bij een van de wijkkerkenraden of via het Kerkelijk Bureau. Het Kerkelijk Bureau kan jullie ook informeren over de mogelijkheden om een eigen voorganger mee te nemen, eventueel ook van een ander kerkverband, en over alle andere zaken die bij een huwelijksdienst komen kijken.

 

 

HUWELIJKSRECEPTIE

Vaak wordt ervoor gekozen om ook de huwelijksreceptie in de Sint-Jan te houden. De uitstraling is natuurlijk geweldig en biedt jullie gasten de gelegenheid om de huwelijksdienst bij te wonen.

DINER

ONTVANGST OP TOPNIVEAU

Ontvang uw gasten onder het Koningsglas van Filips II van Spanje, om vervolgens plaats te nemen in het schitterende Koor van de Sint-Jan met de messing vloer. Het is een ervaring die uw gasten bij zal blijven!

CATERING

De Sint-Jan werkt met preferred partners voor de catering. Onze partners staan garant voor topkwaliteit. Van klassiek tot modern en van streekgerechten tot wereldkeuken, alles is mogelijk. In overleg kan gebruik gemaakt worden van een eigen cateraar.