.

Rondleidingen

Ontdek de verborgen schatten

Onze deskundige en enthousiaste gidsen vertellen u het grote verhaal achter de ramen, dat soms in hele kleine details is verstopt. De gidsen van de Sint-Jan spreken verschillende talen en vooraf kan voor een thema worden gekozen. Desgewenst ontvangen wij uw gasten met een kopje koffie en een echte Goudse stroopwafel.

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een “whisperguide” systeem, waarin uw gasten een koptelefoon meekrijgen om de gids beter te kunnen verstaan.

Rondleidingen zijn alleen op afspraak: u kunt tot uiterlijk 3 werkdagen vooraf contact opnemen met het bureau van de Sint-Jan. Een rondleiding duurt iets meer dan 60 minuten en er is plaats voor maximaal 25-30 personen per rondleider. Kosten bedragen € 45,00 per rondleider (excl. entree kerk).

U kunt een rondleiding aanvragen door te mailen naar info@sintjan.com of te bellen naar 0182-512684

Vraag een rondleiding aan

14 + 6 =

Kerkinterieur en de Goudse Glazen

In een uur tijd komen alle hoogtepunten van de Sint-Jan aan bod! Loop met de gids de 123 meter lange Sint-Jan door en ontdek wat deze kerk zo bijzonder maakt. 

Vrouwen in de glazen

Waarom heeft Judith een bebloed zwaard in haar hand en welke boodschap heeft Margaretha van Parma? Bij deze rondleiding is er naast de algemene informatie over de kerk en de Goudse Glazen extra aandacht voor de vrouwen die afgebeeld zijn. 

Goudse Glazen en de Bijbel

De ramen zitten vol met verwijzingen naar Bijbelse verhalen, maar wat wordt ermee bedoeld? Waarom liet Filips zich afbeelden bij het laatste Avondmaal en voor welke verhalen kozen de steden Amsterdam en Rotterdam? Ontdek samen met de gids de sprekende verhalen die afgebeeld zijn en de soms verrassende keuzes van de schenkers.

Flora en Fauna in de glazen

Wat doet die beer aan de voeten van koning Herodus en staan er knotwilgen aan de oever van de Jordaan? En waarom zijn er op zoveel glazen hondjes afgebeeld? Ontdek de verrassende flora en fauna in de Goudse Glazen!

De orgels van de Sint-Jan

De Goudse Sint-Jan telt vier verschillende orgels uit verschillende tijdsperioden. Alle orgels hebben een ander karakter en een daarbijbehorende plek in de kerk. Een van onze organisten laat zien en horen hoe zo’n groots kerkorgel werkt.