Informatie voor

touroperators

 

ONTDEK DE WERELDBEROEMDE GOUDSE GLAZEN

Klik om te vergroten

DE LANGSTE KERK VAN NEDERLAND

De grote brand van 1552 verwoest een groot deel van de middeleeuwse Sint-Jan. Kort na de ramp geven de bestuurders opdracht voor de bouw van de meest opzienbarende kerk van Holland. Met 123 meter is het ook nog de langste kerk van Nederland

DE 72 GOUDSE GLAZEN ZIJN WERELDBEROEMD

Wie de Sint-Jan inloopt valt stil bij het zien van de majestueuze ruimte met de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen. Die beleving wordt alleen maar sterker, wanneer je het wonderlijke licht door de ‘Hollandse Meesters’ ziet binnenvallen. Het is het begin van een indrukwekkende ontdekkingstocht langs bijbelse en historische taferelen vol menselijke emoties.

BOEK EEN RONDLEIDING

Onze professionele en enthousiaste meertalige gidsen laten het verhaal achter de Goudse Glazen tot leven komen! Desgewenst ontvangen wij uw gasten met een kopje koffie en een echte Goudse stroopwafel. Via het bureau van de Sint-Jan kunt u bovendien diverse arrangementen boeken, waarin maatwerk en gastvrijheid het uitgangspunt is.

 

HOLLAND IN EEN NOTENDOP

De Sint-Jan staat in het hart van historisch Gouda: bekend van de kaasmarkt, maar ook als de middeleeuwse parel van Nederland. Alle bezienswaardigheden inclusief de pittoreske grachten zijn op loopafstand, terwijl je nergens in het levendige, grotendeels autovrije centrum in de rij hoeft te staan.

CENTRAAL GELEGEN

Gouda ligt in het Groene Hart, precies tussen de vier grote steden van Nederland, en is uitstekend per touringcar en riviercruise te bereiken. Touringcars stoppen op nog geen honderd meter loopafstand van de Sint-Jan, waarna kosteloos kan worden geparkeerd op de speciale busparkeerplaats eveneens op loopafstand. Cruiseschepen meren af in het hart van de stad aan de IJsselkade. In Gouda en directe omgeving vindt u aan ruim aanbod drie- en viersterren hotels.

VEEL TE BELEVEN

Een bezoek aan de Sint-Jan is uitstekend te combineren met een stadswandeling door het middeleeuwse Gouda met een bezoek aan het wereldberoemde Stadhuis of aan het Kaasmuseum of de Goudse Ambachten Experience. De route voor touringcars ‘binnendoor’ van Gouda naar de molens in Kinderdijk, laat uw gasten in 50 minuten kennismaken met het allermooiste en onaangetaste polderlandschap van Nederland.

EXPOSITIES EN BIJZONDERE RONDLEIDINGEN

Rondleiding met gids

Rondleiding met gids

Uw gasten worden door onze gids ontvangen in de museumwinkel van de Sint-Jan en meegenomen voor een themarondleiding langs de wereldberoemde Goudse Glazen. Tijdsduur totaal: 1 uur Maximaal 30 personen per gids   Neem voor meer informatie contact met ons op....

read more
Rondleiding met koffie of thee en een stroopwafel

Rondleiding met koffie of thee en een stroopwafel

Uw gasten worden welkom geheten in de museumwinkel, waarna zij in de prachtige Sint-Jan kunnen plaatsnemen voor een mokje koffie of thee en een echter Goudse stroopwafel van de bakker om de hoek. Onze gids begint tijdens de koffie met een korte inleiding over de...

read more
Goudse Glazen & Kaasproeverij

Goudse Glazen & Kaasproeverij

De Goudse Glazen zijn beroemd, maar Goudse kaas kent echt iedereen! Bij ons krijgt u het beste van beiden: na de rondleiding langs de Goudse Glazen, kunt u genieten van een kaasproeverij. De gastvrouw vertelt over de geschiedenis van en de verschillen tussen de Goudse...

read more
Goudse Glazen & Moreau-orgel

Goudse Glazen & Moreau-orgel

Uw gasten worden ontvangen in de museumwinkel van de Sint-Jan voor een rondleiding langs de wereldberoemde Goudse Glazen en ter afsluiting ook een muzikaal bezoek aan het grote Moreau-orgel uit 1736. Een van onze organisten laat zien en horen hoe zo’n machtig...

read more
Rondleiding langs de Goudse Glazen inclusief ontvangst

Rondleiding langs de Goudse Glazen inclusief ontvangst

Uw gasten worden welkom geheten in de museumwinkel, waarna zij in de prachtige Sint-Jan kunnen plaatsnemen voor een mokje koffie of thee en een echter Goudse stroopwafel van de bakker om de hoek. Onze gids begint tijdens de koffie met een korte inleiding over de...

read more

OPENINGSTIJDEN & ROUTE

OPENINGSTIJDEN

  • van 1 november tot 1 maart van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
  • van 1 maart tot 1 november van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

OPENSTELLING OP FEESTDAGEN

  • Tweede Paasdag: 9.00 – 17.00 uur.
  • Koningsdag: 12.00 - 17.00 uur.
  • Hemelvaartsdag: 11.00 – 17.00 uur.
  • Tweede Pinksterdag: 9.00 -17.00 uur.

WIJ ZIJN GESLOTEN OP

  • Eerste en Tweede Kerstdag
  • Nieuwjaarsdag

Op zondag is de Sint-Janskerk uitsluitend te bezoeken om een kerkdienst bij te wonen, aanvang 10:00 en 17:00 uur.

ADRES

Stichting Goudse Sint-Jan, Achter de Kerk 2, 2801 JW Gouda, ingang onder de toren, (0182) – 512 684, info@sintjan.com

 

Uw route naar de Sint-Jan

Bereikbaarheid Sint-Jan Gouda:

Hoe bereik ik Gouda per auto? 

Gouda ligt centraal in de Randstad en is goed bereikbaar via o.a. de A12 (Utrecht – Gouda – Den Haag) en A20 (Rotterdam – Gouda).

Kan ik met de auto bij de Sint-Jan komen? 

De binnenstad van Gouda is voor een groot deel autoluw. Hierdoor kunt u niet in de directe omgeving van de kerk parkeren.
Wij raden u aan om gebruik te maken van parkeerplaats ‘Klein Amerika’ (sector 4).

Waar kan ik mijn auto parkeren? 

Zie onderstaande links voor meer informatie.

Q-Park | Prettig Parkeren 

Hoe bereik ik de Sint-Jan met het openbaar vervoer? 

Gouda is uitstekend per trein bereikbaar, met goede verbindingen naar o.a. Den Haag – Zoetermeer – Rotterdam – Alphen a/d Rijn – Schiphol – Amsterdam – Woerden – Utrecht.
Adres: Stationsplein (binnenstadzijde) en Burgemeester Jamesplein (met parkeermogelijkheid voor auto’s).

Hoe loop ik van het station naar de Sint-Jan? 

U bereikt de Sint-Jan vanaf het Centraal Station in een kleine 15 minuten lopen. U loopt het station aan de centrumkant uit en slaat dan linksaf.
Hiervandaan staat de Sint-Jan aangegeven met bordjes.

klik en plan uw route