Zaterdagmiddagconcert

28 september, 16:00 uur

Agathe Ensemble

Het strijkerscollectief Agathe Ensemble ging in 2016 van start. Het ensemble, bestaande uit jonge getalenteerde musici, wil de wereld van de klassieke kamermuziek op spannende manieren en in een verrassende setting ontvouwen. In najaar 2024 zullen ze hun eerste studioalbum releasen, getiteld “Intimate Sketches”. Agathe Ensemble brengt de muziek samen van 3 grote Oost-Europese componisten: Janáček, Bartók en Shostakovich. Alle tracks, oorspronkelijk bedacht als pianominiaturen, worden voor het eerst gearrangeerd en opgenomen door strijkers.

Sommige van deze muziek is schetsmatig en intiem, rechtstreeks uit een dagboekboek. Onvoltooid, of bedoeld als materiaal voor een meesterwerk dat nooit is geschreven. Muziek die live ervaringen en diepe emoties vertelt. Anderen zijn lichter, ontleend aan de lokale volksmuziektradities. Ook is er plaats voor de korte maar zorgvuldig gecomponeerde muziekstukken om het publiek onder de indruk te raken.

Dit Dit concert is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas, VIP-kaart of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

alle concerten & evenementen