Dit concert heeft al plaatsgevonden.

Zaterdagmiddagconcert

4 november, 16:00 uur

Intimate Sketches – Album Release concert Agathe Ensemble

Intieme pianowerken van Janáček, Bartók en Sjostakovitsj, voor het eerst gespeeld op strijkers.

Het strijkerscollectief Agathe Ensemble ging in 2016 van start. Het ensemble, bestaande uit jonge getalenteerde musici, wil de wereld van de klassieke kamermuziek op spannende manieren en in een verrassende setting ontvouwen.

In het najaar 2023 zullen ze hun eerste studioalbum releasen, getiteld “Intimate Sketches”. Agathe Ensemble brengt de muziek samen van 3 grote Oost-Europese componisten: Janáček, Bartók en Shostakovich. Alle tracks, oorspronkelijk bedacht als pianominiaturen, worden voor het eerst gearrangeerd en opgenomen door strijkers.

Sommige van deze muziek is schetsmatig en intiem, rechtstreeks uit een dagboekboek. Onvoltooid, of bedoeld als materiaal voor een meesterwerk dat nooit is geschreven. Muziek die live ervaringen en diepe emoties vertelt. Anderen zijn lichter, ontleend aan de lokale volksmuziektradities. Ook is er plaats voor de korte maar zorgvuldig gecomponeerde muziekstukken om het publiek onder de indruk te raken.

– Leos Janáček: Intimate Sketchen en Drie Moravische volksdansen

– Bela Bartók: Drie Hongaarse volksliederen van Csik en Allegro Barbaro

– Dimitri Sjostakovitsj: Dansen van de Poppen en 24 prelludes op. 34 (selectie)

Dit wordt een Release Concert. De album wordt fysiek uitgebracht als CD, naast een geïllustreerd en ontworpen boekje door de Hongaarse kunstenaar Roland Tóth, geinspireerd in schets en dagboeken.

Agathe ensemble: Strijkkwartet + Violin & Cello Duo

– Aleksandra Kwiatkowska, viool

– Ella van de Mespel, viool

– Almudena González, altviool

– Iván Nogueira, cello

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

alle concerten & evenementen