Zaterdagmiddagconcert

20 juli, 16:00 uur

Cor Ardesch

Op zaterdag 20 juli a.s. geeft de organist Cor Ardesch een concert in de Goudse Sint-Jan. Hij is sinds 1998 organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Zaterdag speelt Ardesch werken van Samuel Scheidt, Johann Sebastian Bach, Bert Matter en Jan Welmers. De aanvang van het concert is 16.00 uur. 

Samuel Scheidt (1587-1654) 

  • Christe, qui lux es et dies  
  • Cantio Sacra, Versus I-III

Johann Sebastian Bach (1685-1750) 

  • Pièce d’Orgue (BWV 572)  
  • Aus der Tiefe rufe ich (BWV 745)  
  • Es ist gewisslich an der Zeit (BWV 755) 

 

Bert Matter (1937) 

  • 3 Aphorismen 
  • Geef vrede, Heer, geef vrede 

 

Jan Welmers (1937-2022) 

Laudate Dominum  

 

Cor Ardesch (*1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.  

Sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Op 26 september 2007 werd Cor Ardesch tijdens de ingebruikname van het Bach-orgel benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder. Als artistiek adviseur werkt hij samen met de Werkgroep Muziek en organiseert jaarlijks een groot aantal concerten in de Grote Kerk. Buiten Nederland trad hij als concerterend organist op in o.a. België, Oostenrijk, Duitsland, Noorwegen en Rusland.  

Cor Ardesch doceert orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel. 

Er verscheen een groot aantal CD’s, waarop hij het Kam-orgel van de Grote Kerk te Dordrecht bespeelt. In december 2008 startte Cor Ardesch een groot project waarbij alle werken van Johann Sebastian Bach, gespeeld op het Bach-orgel, op CD werden vastgelegd. De feestelijke afronding van dit project vond plaats op 24 augustus 2016.   

Meer informatie is te vinden op www.corardesch.nl 

 

 

Het concert is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas, VIP-kaart of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Na afloop is er een collecte voor de musici. 

alle concerten & evenementen