Zaterdagmiddagconcert

31 augustus, 16:00 uur

Florence van der Does

Florence van der Does is een klassiek pianiste met een veelzijdig repertoire. Ze geeft regelmatig concerten en was te horen op gerenommeerde podia zoals Musis Sacrum in Arnhem, het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Het Concertgebouw. Ook was zij te gast tijdens verscheidene festivals zoals het Pianoduo Festival Amsterdam en het Grachtenfestival. Florence speelde meerdere malen live op Radio 4 in de programma’s Spiegelzaal, Opium en Earbites.

Florence heeft een grote passie voor kamermuziek. Samen met klarinettist Jara van Dam vormt zij Duo Dam & Does. Ook speelt zij samen met mezzo-sopraan Cashlin Oostindië. 

Florence studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en het ArtEZ conservatorium waar zij les kreeg van Frank Peters en Frank van de Laar. Daarnaast studeerde zij drie jaar aan de Pianoduo Festival Academy van het Scholtes & Janssens duo. Masterclasses volgde zij onder andere bij het Silver-Garburg duo, Brenno Ambrosini, Marietta Petkova, Igor Roma, David Kuyken en Ilona Timchenko.

Zeer dankbaar is Florence voor de financiële steun die zij ontving van het Sophie Booy barones van Randwijck fonds, waardoor zij kon deelnemen aan Musicalp Académie Internationale de Musique à Tignes en het Peter de Grote Festival in Groningen. Haar deelname aan dit laatste festival werd beloond met de ‘Honorary Award for Outstanding Musicianship’. Ook nam zij deel aan het isaFestival van de Kunstuniversiteit Wenen, het Orlando Festival in Kerkrade en het Francigena International Arts Festival in Italië.

Naast haar liefde voor muziek heeft Florence een grote academische interesse. Zij behaalde haar gymnasiumdiploma cum laude en studeert Wijsbegeerte en Psychologie in Amsterdam.

Dit concert is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

alle concerten & evenementen