Dit concert heeft al plaatsgevonden.

Zaterdagmiddagconcert

6 april, 16:00 uur

Gerrieke Verheij en Gerben Budding

Zoals veel musici in vroeger tijden heeft ook Gerrieke Verheij zich bekwaamd in het bespelen van meerdere instrumenten.
Door het combineren van de blokfluit als melodie-instrument met de cello in zijn continuofunctie heeft Gerrieke een veelzijdige kijk
op muziek ontwikkeld.
In 2013 rondde ze haar Bachelor blokfluit ‘cum laude’ af bij Heiko ter Schegget aan het Utrechts Conservatorium.
Ze vervolgde haar studie Master blokfluit bij Bart Coen aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel waar ze in 2015 met ‘grote onderscheiding’ afstudeerde. Het jaar daarna behaalde ze bij hetzelfde instituut haar Bachelor diploma met onderscheiding voor barokcello bij Alain Gervreau.
Ze ontving de Prijs Ingeborg Köberle 2016 voor haar bijzondere studieprestaties aan het Conservatorium te Brussel.


Gerrieke speelde tijdens haar studies in verschillende orkestproducties onder leiding van Barthold Kuijken, Wilbert Hazelzet, Peter van Heyghen en François Fernandez, en volgde masterclasses van onder andere Kees Boeke, Marion Verbruggen, Pedro Sousa Silva en Conrad Steinmann.

Naast haar activiteiten als uitvoerend musicus geeft Gerrieke met veel plezier privé- en groepsles aan jong en oud in haar lespraktijk op Scheveningen.

Gerben Budding (1987) is kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Gerben is internationaal actief als concertorganist en werkt daarbij graag samen met vocalisten en instrumentalisten.

Hij is dirigent van een aantal oratoriumkoren, een symfonieorkest en Vocaal Ensemble Piacevole.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een bachelor- en mastergraad Orgel met als hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus en een bachelor- en mastergraad Koordirectie (met onderscheiding).

Hij won prijzen op diverse internationale orgelconcoursen en maakte verschillende cd’s.

Dit concert is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas, VIP-kaart of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

alle concerten & evenementen