Dit concert heeft al plaatsgevonden.

Lunchconcert

8 juni, 12:00 uur

Luuk Schuurman

Luuk Schuurman (Dalfsen, 2003) ontving zijn eerste orgellessen van Evan Bogerd, die hem tevens voorbereidde op zijn conservatoriumstudie. Sinds 2021 studeert hij orgel en improvisatie aan het Koninklijk  Conservatorium van Den Haag, waar Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent is. Als bijvak volgt hij pianolessen bij Wim Voogd. Masterclasses ontving hij onder meer van Pieter Dirksen, Daan Manneke en Michel Bouvard.
In 2022 nam hij als Young Talent deel aan de Internationale Zomeracademie te Haarlem, waar hij masterclasses ontving van onder meer Ben van Oosten, Leo van Doeselaar, Stefan Engels en Wolfgang Zerer. Op het gebied van kerkmuziek ontvangt hij privélessen van Toon Hagen.

Sinds juli 2022 is Schuurman als cantor-organist verbonden aan de Evangelisch-Lutherse Kerk te Zwolle. Schuurman won meerdere prijzen op verschillende orgelconcoursen, waaronder eerste prijzen op het Quintus Orgelconcours (2018), het Feike Asmaconcours (2018, 2021), het SGO concours (2021) en een tweede prijs op het Duyschot Orgelconcours (2022).
Naast zijn concertpraktijk als organist is Schuurman actief als begeleider van diverse koren en solisten. Tevens heeft hij een particuliere lespraktijk.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.gankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.ankelijk

alle concerten & evenementen