Studentenconcert

8 augustus, 12:00 uur

Marc Schippers en Mirjam IJsseldijk

Marc Schippers kreeg zijn eerste orgelles toen hij negen jaar oud was. Op veertienjarige leeftijd startte hij, naast de orgellessen, met pianolessen bij Mirjam IJsseldijk. Ook leerde hij basso continuo toe te passen met Gerard de Wit als leermeester. In 2017 is Marc afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg voor zijn bachelor muziek, waarbij hij hoofdvak orgel en bijvak piano en klavecimbel studeerde. In 2021 studeerde hij af voor zijn master orgel. Orgellessen volgde Marc bij Ad van Sleeuwen, Henco de Berg, Ruud Huijbrechts, Wouter van der Wilt, Jelena Bazova en Bart Rodyns. Hij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Joris Verdin (België), Luca Scandali (Italië) en Rubin Abdullin (Rusland). Als pianist won hij, zowel in een duo met dwarsfluit als in een duo met viool, de eerste prijzen in de Maassluise Muziekweek in 2011 en 2012. Ook won hij als pianist in een duo met een dwarsfluitiste de prijs voor het beste duo en de prijs voor de beste vertolking op het solistenconcours in Well (2012). Als pianist heeft hij in 2012 de derde prijs gewonnen bij de Maassluise Muziekweek. Samen met Sopraan Mirjam IJsseldijk vormt hij een duo waarbij ze, naast het standaardrepertoire, graag hedendaagse en Nederlandse muziek uitvoeren. Marc heeft inmiddels jarenlang ervaring met het geven van orgel- en pianolessen. Verder is Marc organist-cantor bij De Wingerd in Krimpen aan den IJssel en organist bij de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk. 

Mirjam IJsseldijk studeerde klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vervolgde haar opleiding met de studie klassieke zang aan de Schumann Akademie. In 2023 behaalde ze het staatsexamen solozang. Momenteel wordt ze gecoacht door Marjan Kuiper en Ingrid Kappelle. In haar liedprojecten met pianist Jan Willem Passchier zingt ze het liefst repertoire uit de 20e en 21e eeuw en richt ze zich op recitals met een theatrale inslag en op samenwerking met andere musici en kunstdisciplines als toneel en literatuur. Met organist Marc Schippers voert ze vooral hedendaags repertoire en werken van Nederlandse componisten uit. Mirjam vertolkte de sopraansoli in o.a. Pergolesi Stabat Mater, Haydn Kleine Orgelmesse, Fauré Requiem, Brahms Ein Deutsches Requiem, Mendelssohn Hör mein Bitten en diverse werken van Bach en Mozart. In de opera Hänsel und Gretel zong ze de rollen van Sandmännchen en Taumännchen. Ze geeft met veel plezier zanglessen in haar privépraktijk en is dirigent van Jongerenkoor Twentysomething en het Capels Vrouwenkoor.

 

Dit concert is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

alle concerten & evenementen