Lunchconcert

27 juni, 12:00 uur

Martijn Borsje

Martijn Borsje (*1995) is kerkmusicus, organist, pianist en muziekdocent. Binnen de Protestantse Kerk Nederland is hij werkzaam als kerkmusicus en organist in Dordrecht (Stadspolders), Leerdam en Lexmond. Martijn heeft een bloeiende lespraktijk in de omgeving van de gemeente Vijfheerenlanden en de gemeente Molenlanden. Dit zijn lessen op het gebied van orgel en piano, daarnaast geeft hij ook regelmatig workshops op scholen over muziek. Sinds 2023 is hij voorzitter van de KVOK afdeling Zuid-Holland.

Vanaf zijn 6e jaar werd het duidelijk dat hij zich met muziek wilde bezig houden. Vanaf zijn 7e jaar heeft hij orgel les gehad van Leo Terlouw op de muziekschool ‘Toon’ in de herv. Kerk van Nieuwpoort. In 2010 is hij begonnen met het volgen van orgellessen in de Grote kerk van Dordrecht bij Cor Ardesch. Op zijn 14e jaar kreeg hij een vaste aanstelling als organist in de Herv. Gemeente van Hagestein (2010-2022). Later kwamen daar zijn eigen gemeente in Groot-Ammers  (2012-2019) en de Herv. Gemeente van Schoonrewoerd (2013-2022) bij.

Sinds 2013 is hij werkzaam bij muziekwinkel Joh. De Heer te Sliedrecht als verkoper/adviseur van muziekinstrumenten.
In 2014 begon hij zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en volgde orgellessen bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. Improvisatie en Kerkelijk orgelspel kreeg hij van Aart Bergwerff en Hayo Boerema. De lessen Kerkmuziek kreeg hij van Hanna Rijken en Arie Hoek. Pianolessen heeft hij gekregen van Eli ’t Hart en hij volgde ook de minor koordirectie bij Wiecher Mandemaker. In 2019 studeerde hij af en ontving hij zijn diploma’s als Musicus en Kerkmusicus.
Op  27 juni 2015 ontving Martijn een ‘eervolle vermelding’ voor het best gespeelde verplichte werk op het Govert van Wijn concours in Maassluis. (Pastorale, L. Vierne)
Op 2 oktober 2021 ontving Martijn de eerste prijs op het Sweelinck Orgelconcours wat gehouden werd in het Nationaal Orgelmuseum in Elburg.

Dit concert is onderdeel van de serie lunchconcerten in de zomer waarin we jong muzikaal talent een podium bieden in de Sint-Jan

Dit concert is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas, VIP-kaart of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

alle concerten & evenementen