2 maart, 16:00 uur

Mieke Verduijn

Pianiste Mieke Verduijn speelt Haydn’s Sieben letzten worte unseres erlösers am Kreuze.

Mieke Verduijn studeerde in 2022 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze volgde de bacheloropleiding klassiek piano bij Slava Poprugin. Daarnaast heeft ze ook gestudeerd bij Henry Kelder (vooropleiding aan de HKU in Utrecht) en volgde ze privé pianolessen bij Sanja Milohanic en Andrew Wright. Momenteel volgt Mieke de opleiding master klassiek piano bij David Kuyken, ook aan het conservatorium in Den Haag.

Naast het investeren in haar solo pianospel is Mieke zeer toegewijd aan het spelen van kamermuziek in diverse samenstellingen. Ze maakt onderdeel uit van het Brioso Trio, als pianotrio volgen zij de masterspecialisatie kamermuziek aan het conservatorium in Den Haag. Het trio won diverse prijzen bij zowel nationale als internationale kamermuziekcompetities. Met sopraan Nanette Mans vormt Mieke een liedduo, in het cursusjaar 2021-2022 namen zij deel aan de Udo Reinemann International Masterclasses in Brussel. 

Mieke volgde in de afgelopen jaren diverse masterclasses van o.a. Eliso Virsalazde, Frank Braley, Vladimir Tropp en Wibi Soerjadi. Tijdens het Virtuoso & Belcanto Festival in Lucca (juli 2023) volgde zij lessen bij Alfred Brendel, Till Fellner, Imogen Cooper en anderen.   

Mieke is ook afgestudeerd aan de pabo en is naast haar activiteiten als uitvoerend musicus actief als docent en eigenares van ‘Pianoschool Scarlatti’, een bloeiende pianolespraktijk in Gouda.

Dit concert is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

alle concerten & evenementen