20 juli, 20:00 uur

Tiffin Boys Choir

Sinds de oprichting in 1957 is het Tiffin Boys’ Choir een van de weinige openbare schoolkoren die voortdurend in de voorhoede van de koormuziek in Groot-Brittannië heeft gestaan. Het koor heeft samengewerkt met alle Londense orkesten en treedt regelmatig op met de Royal Opera.

Recente optredens waren La Boheme (English National Opera), Music With Changing Parts (Philip Glass Ensemble); Springtime in Funen op de BBC Proms; Mahler 8 (Philharmonia/Salonen); de Britse première van Unsuk Chin’s Alice in Wonderland; en Britten, Spring Symphony (London Symphony Orchestra/Rattle). Het koor nam de soundtrack op voor The Hobbit, verscheen op de set in de films Philomena, Last Christmas en The Batman en trad op in Titanic Live! met James Horner. Het koor is ook te horen op Madonna’s album uit 2019, Madame X.

Tiffin School is een gymnasium voor jongens in Kingston-upon-Thames met een gemengde zesde klas. De meerderheid van de 1200 leerlingen op de school speelt een muziekinstrument en 100 leerlingen studeren muziek op GCSE en A Level. Het koor, met alten, tenoren en bassen die ook volledig uit de school komen, geeft regelmatig concerten in Londen en toert wereldwijd.

alle concerten & evenementen