Dit concert heeft al plaatsgevonden.

Zaterdagmiddagconcert

11 november, 16:00 uur

Trio Tarantella

Trio Tarantella bestaat uit Margit Klaver (fluit), Maya Sjoerdsma (klarinet) en Mathieu Smit (piano) en is ontstaan in 2022. Een tarantella is een Italiaanse volksdans, genoemd naar de tarantulaspin. Men dacht dat de beet van deze spin dodelijk kon zijn en alleen te genezen zou kunnen worden door wild te dansen. 

Saint-Saëns componeerde zijn Tarantella opus 6 voor de bezetting fluit, klarinet en piano in 1857. Dankzij Rossini werd de compositie bekend. Het idee dat deze levendige dans op de een of andere manier het gif van de beet van de tarantulaspin verspreidde is allang ontkracht, maar de dans was in de 19e eeuw behoorlijk populair als concertstuk en werd gewaardeerd om zijn wilde energie. De Tarantella van Saint-Saëns vereist alle atletische virtuositeit die je van twee blazers mag verwachten, ondersteund door een meedogenloos ostinato op de piano. Trio Tarantella speelt deze muziek met heel veel plezier! 

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

alle concerten & evenementen