.

Dagje weg in Gouda

 

Tips voor de leukste uitjes in Gouda

Een leuk dagje uit? Kom naar Gouda! Deze stad in Zuid-Holland, gelegen tussen Rotterdam, Den Haag en Utrecht heeft alles voor een gezellige dag weg. Geniet natuurlijk van kaas en stroopwafels, maar wanneer je door het sfeervolle middeleeuwse straatje Achter de Kerk loopt waan je je in de Middeleeuwen. Ontdek in de Sint-Jan en Museum Gouda de unieke kunstschatten van Gouda: de Goudse Glazen en de ontwerptekeningen.

Ontdek de Goudse Glazen

Wanneer het zonlicht door de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen valt, is direct duidelijk wat de Sint-Jan in Gouda zo bijzonder maakt. Laat je verrassen door de prachtige kleuren en het levendige spel van licht die deze langste kerk van Nederland een verstilde sfeer geven.

Kaasmarkt

Handjeklap van de kaashandelaren en boeren. De bekende Goudse kaasmeisjes. Het komen en gaan van kaasbrikken, voortgetrokken door paarden. Kaasjongens springen eruit en beginnen, al overgooiend, de kazen uit te laden die vervolgens op de originele weegschaal in de Goudse Waag worden gewogen.

In de maanden april tot en met augustus is wekelijks op donderdag van 10:00 tot 12:30 uur de Goudse kaasmarkt. Je kunt er genieten van de wereldberoemde kaas, maar ook van kramen gevuld met streek-producten. 

Gouda Cheese Experience

Stap in een interactieve reis door de wereld van de Goudse Kaas bij de Gouda Cheese Experience. Leer alles over dit bijzondere Goudse product. Ga aan de slag, beleef en proef alle facetten van het bijzondere proces van melk tot kaas. Inclusief kaasproeverij.

Siroopwafelfabriek

Verscholen in hartje Gouda ligt de Siroopwafelfabriek, een belevenis voor jong en oud! Eenmaal binnen komt de heerlijke, zoete geur van Kamphuisen Siroopwafels je tegemoet en kun je zelf ervaren hoe de lekkerste Siroopwafels van Gouda gemaakt worden. Inclusief verse siroopwafel.

 

Combiticket Goudse geheimen

Met het combiticket Goudse Geheimen ontdek je wat de kaas, stroopwafels en Goudse Glazen zo bijzonder maken. Deze drie leuke belevenissen bezoek je met het combiticket Goudse Geheimen met korting!

Museum Gouda

Van Ferdinand Bol tot Isaac Israels, van Goudse kleipijp tot 16e-eeuws drieluik: Museum Gouda heeft een unieke collectie. Ontdek de 16e-eeuwse altaarstukken, een reusachtige interactieve stadsmaquette van Gouda in 1562, schutterstukken uit de 17e-eeuw en Franse en Nederlandse schilderijen uit de 19e eeuw. Ook het beroemde Gouds plateel (sieraardewerk) is er te bewonderen.

Combiticket Museum Gouda

Bezoek de Sint-Jan en Museum Gouda voordelig met het combiticket.
Met het combiticket krijg je in het Museumcafé bij Museum Gouda een kopje koffie of thee.

Het combiticket is te koop bij de entree van de Sint-Jan of Museum Gouda.

Horecatips

Na je bezoek gezellig iets drinken of een hapje eten? Dat doe je natuurlijk op de Markt. Hier zijn genoeg terrassen te vinden waar je terecht kunt. Bijvoorbeeld bij Gewoon Gouds of Belvedere.

Rondom de Sint-Jan vind je Jantje zag eens pruimen hangen en natuurlijk Museumcafé Gouda en de bijbehorende Museumtuin. 

In het monumentale Weeshuis kun je blijven slapen, maar ook heerlijk lunchen en dineren. 

Meer tips?

Wil je nog meer tips voor een leuk dagje Gouda? Kijk dan op de website welkomingouda.nl