Klim op het dak van de Sint-Jan en beleef Gouda van bovenaf!

In 2022 viert Gouda haar 750-jarig bestaan en jij krijgt de kans om tijdens die periode een uniek kijkje te nemen op Gouda. Met Beleef Gouda op grote hoogte beklim je het dak van de Sint-Janskerk en krijg je een prachtig uitzicht over de stad en de wijde omgeving. Dit is een unieke ervaring die je niet mag missen!

De klim duurt ongeveer 30-45 minuten.

De klim is t/m 1 oktober geopend van maandag-zaterdag.
Daarna is de klim open op zaterdag 8, 15, 22 oktober en de herfstvakantie 24 t/m 29 oktober.

Kijk achter de schermen

De wandeling naar het dak is een beleving op zichzelf. De trap onder de toren leidt als eerste naar het orgel. Dit is het domein van de organist. Hij kent als geen ander de klanken van dit twintig meter hoge instrument. Bekijk de speeltafel en ook de balgenkamer: de longen van het orgel. 

Een verdieping hoger loop je langs de werkplaats van de conservator van de Sint-Jan. Dit werpt een uniek kijkje op het werk om het gebouw en beroemde glazen te behouden.

Openingstijden en tickets

Beleef Gouda op grote hoogte is geopend op maandag tot en met zaterdag van 10:00 – 17:00 uur.

Tickets
Volwassenen
8,95 (online voorverkoop 8,45)
5-15 jaar
6,95 (online voorverkoop 6,45)
Rotterdampas
gratis entree

Combiticket met Beleef Het Wonder van Gouda 26,00
Combiticket met Goudse Glazen 16,95

Voor de klim is de museumkaart niet geldig.

 Uw datum/tijd wijzigen? Dit kan via de ticketsite

GEBRUIK BOUWLIFT
Dit is helaas niet meer mogelijk in verband met veiligheidseisen.

Locatie en bereikbaarheid

De entree van de klim is onder de toren van de Sint-Janskerk.
Je kunt je melden bij een medewerker buiten of achter de balie binnen.
De klim duurt ongeveer 30-45 minuten in totaal, afhankelijk van uw eigen snelheid.

Sint-Janskerk
Achter de Kerk 2
2801 JW Gouda

Vragen over Beleef Gouda op grote hoogte?
Bel naar +31 (0)182-512 684 of mail naar info@sintjan.com

Beleef het Wonder van Gouda

Tijdens ‘Beleef het Wonder van Gouda’ (vanaf 14 april) neem je tijdelijk afscheid van de wereld die je kent en stap je binnen in de 16e-eeuwse Sint-Janskerk. De kunstschatten van de kerk worden in de tentoonstelling herenigd, nadat ze elkaar zo’n 450 jaar niet gezien hebben. 

De tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’ is een tweeluik. Naast de tijdreis in de Sint-Janskerk tuimel je ook in Museum Gouda naar de zestiende eeuw. Hier vind je de zogeheten cartons, de levensgrote ontwerptekeningen van de glas-in-lood-ramen in de Sint-Janskerk. 

Algemene voorwaarden

  1. De route gaat over steile trappen, door lage deurtjes en over hoge daken. Personen die slecht ter been zijn of hoogtevrees hebben wordt afgeraden de klim te doen.
  2. Toegang van kinderen t/m 12 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene. Maximaal twee kinderen per begeleider.
  3. Vanwege valgevaar is het niet toegestaan om kinderen op de arm te dragen of op te tillen.
  4. Rugtassen (daypacks of schoolrugzakken) en tassen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan. U kunt gebruikmaken van de gratis kluisjes.
  5. Als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, behoudt de organisatie zich het recht de klim per direct te sluiten voor publiek. Gekochte kaartjes kunnen worden omgeruild voor kaartjes op een ander tijdstip.
  6. Voor een bezoek aan Beleef Gouda op grote hoogte gelden verder de algemene bezoekersvoorwaarden van de Stichting Goudse Sint-Jan

 

Promotie voor de klim maken?

Leuk als je promotie voor de klim wilt maken! We hebben een aantal afbeeldingen die je kunt gebruiken, als banner op je website of in je e-mailhandtekening.