Strek je benen in de langste kerk van Nederland

UPDATE woensdag 19 januari 10:30 uur:
Na overleg met de veiligheidsregio wordt de protestactie van binnen naar buiten verplaatst en ingekort.

Om 15:30 uur laten we eerst van ons horen met het luiden van de klokken en een bijdrage van stadsorganist Gerben Budding. De korte protestactie eindigt met het opnieuw inschakelen van de lampen van Goudse Glazen Uitgelicht, zodat ook vanavond iedereen weer buiten van de wereldberoemde gebrandschilderde ramen kan genieten.

Kom ook in beweging, we zien je graag vanmiddag om 15:30 uur onder de toren van de Sint-Jan!

———————————————————

De deuren van sportscholen en winkels zijn de afgelopen dagen weer open gegaan, maar die van de musea moeten helaas dichtblijven. Een onredelijke en onverklaarbare beslissing. De Goudse Sint-Jan sluit zich daarom aan bij het initiatief van de Museumvereniging ‘Museum Gym’ en opent woensdag 19 januari van 13:00 tot 16:00 uur haar deuren.

Kom je benen strekken en wandel door de langste kerk van Nederland. Tijdens je wandeling kom je niet alleen lichamelijk in beweging, maar spoor je ook je geest aan om zich te verwonderen over de prachtige Goudse Glazen. De wandeling start in de museumwinkel en eindigt bij het raam met De triomf van de vrijheid der consciëntie op de tirannie.

Alles gebeurt veilig en volgens de geldende voorschriften. Er is voldoende ruimte en luchtcirculatie in de kerk. De wandeling is gratis, bij de ingang vragen we om de QR-code van de CoronaCheck-app en een mondkapje is verplicht.

Er is geen logische reden om musea gesloten te houden en daarom staan wij achter de actie ‘Museum Gym’ van de Museumvereniging: “Hoewel de museumsector ongelukkig was over de verplichte sluitingen, heeft de sector er steeds alles aan gedaan om in oplossingen te denken. Zo zorgt het coronaprotocol, dat musea de afgelopen twee jaar hebben ingezet, voor een bewezen veilig bezoek waarmee uitbraken worden voorkomen. Ook bezoekers ervaren museumbezoek als veilig, bleek eerder al uit onderzoek.”

Kom je ook in beweging?