Beschikbare ruimtes binnen de Sint-Jan

HET SCHIP

Het Schip biedt plaats aan 1000 gasten in het 19e eeuwse amfitheater. Aangevuld met stoelen in de Zuiderbeuk ontstaat een opstelling met wel 1500 zitplaatsen: uniek in de Goudse regio!

HET KOOR

In het intieme Koor kunnen 300 gasten plaatsnemen in theateropstelling of 170 gasten aan dinertafels. De messing vloer -met vloerverwarming!- en de historische gebrandschilderde ramen, zorgen voor een hele warme en bijzondere sfeer.

Sinds de laatste restauratie is het mogelijk om de koorbanken weg te rijden en de Kooromgang bij het Koor te betrekken: hierdoor ontstaat een verrassende ruimte waar 700 gasten in theater- en ruim 400 in dineropstelling kunnen zitten, met zicht op het vaste podium. Vanwege de uitstekende akoestiek is deze opstelling ideaal voor concerten! 

DE OMGANG

Rond het Schip en het Koor bevinden zich grote open ruimtes, zoals de Noordbeuk en het Transept, die zich uitstekend lenen als foyer of expositieruimte.

Consistorie

 DE ZALEN

De Van der Vormkapel en de Moreau-zaal zijn bij uitstek geschikt voor kleinere groepen van 30 tot 80 gasten, terwijl De Consistorie en Kerkmeesterskamer historische vergaderlocaties op niveau zijn voor gezelschappen tot 12 personen. Vanzelfsprekend kunt u gebruik maken van wifi, audiovisuele apparatuur en staat onze gastvrije catering voor u klaar!

Kerkmeesterskamer

Van der Vormkapel

Entree, Moreauzaal